Centraal Wonen Opaalstraat is een woningcomplex aan de Opaalstraat in Nijmegen met een bijzondere woonvorm: Centraal Wonen. Dat is een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij elke bewoner zijn eigen woning heeft, daarnaast gemeenschappelijke voorzieningen deelt, en er bewust voor kiest om met elkaar te wonen.

Centraal Wonen Opaalstraat is gebouwd in 1989 in overleg met de initiatiefnemers/bewoners van het eerste uur. Het is dus speciaal voor centraal wonen gebouwd. Het terrein en gebouwen zijn eigendom van woningcorporatie Talis. Alle woningen zijn huurwoningen. Er zijn verschillende woningtypen. In het complex wonen kinderen en volwassenen, jongeren en ouderen, gezinnen en alleenstaanden, studenten, werkzoekenden en werkenden. Een groot deel van het beheer van de gezamenlijke ruimten doen we zelf. We geven zo zelf vorm aan onze woonomgeving. Daarnaast organiseren we ook leuke activiteiten met elkaar.

Wij kiezen zelf wie er mag komen wonen, als er een woning vrijkomt. Zoek je een woning, lees dan de informatie op deze site en meld je aan voor een rondleiding.

De woonvorm “centraal wonen” komt op meer plekken voor in Nederland. Hoe het eruitziet en wat de mensen samen doen en organiseren, verschilt wel van plek tot plek. In Nijmegen zijn andere centraal wonen projecten: CW Kastanjehof en CW Mozaiek. Zie voor andere plekken in Nederland de website van de lvcw, de Landelijke Vereniging Centraal Wonen.

 

-> Verder met de “digitale rondleiding”: onze woningen.